http://sportstadleiden.nl/aangepast_sporten

AANGEPAST SPORTEN

Iedereen kan sporten, ook mensen met een beperking! Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking. Of het nu gaat om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, chronisch zieken of mensen met autisme. Voor iedereen die op zoek is naar informatie over aangepast sporten, staat op deze website een deel van het huidige aanbod en contactgegevens van aanbieders van aangepast sporten in Leiden. Niet gevonden wat u zoekt? Lees dan verder!

Leiden beweegt, beweeg mee!

Sporten en bewegen is belangrijk, ook voor mensen met een beperking. Voor iedereen die op zoek is naar een geschikte sport- of beweegactiviteit, maar niet precies weet wat hij of zij wil of kan op het gebied van sport, bestaat het project Leiden beweegt, beweeg mee. Het doel van dit project is om inwoners van Leiden met een beperking te ondersteunen, stimuleren en begeleiden bij hun sport- en beweegvragen.

 

In een orienterend gesprek met de sportconsulent wordt duidelijk welke vragen er liggen. De sportconsulent kent het aanbod in de regio en helpt bij het in kaart brengen van de mogelijkheden. Waar mogelijk wordt gekeken in het reguliere sportaanbod, waar nodig bij een aangepaste sport. Indien gewenst gaat de sportconsulent mee naar een sportactiviteit om hier kennis te maken en mogelijke drempels te verlagen of weg te nemen. 

 

Naast het begeleiden van mensen met een sportvraag, biedt de sportconsulent ondersteuning aan verenigingen die een aangepast sportaanbod willen opzetten of uitbreiden.

 

Voor meer informatie over aangepast sporten, kan contact worden opgenomen met de sportconsulent via:

sportconsulent@vtvzhn.nl of 071-5230800 of via www.stichtingvtv.nl

 

Leiden beweegt, beweeg mee is een samenwerking tussen Gemeente Leiden, MEE ZHN en Stichting VTV ZHN regio Leiden.